به وبسایت شرکت شیمیایی رازی اصفهان خوش آمدید

شیشه آلات آزمایشگاهی

با ورود به مجموعه آزمایشگاه ها، اولین و ابتدایی ترین تجهیزاتی که در معرض دید کاربران قرار می گیرند، شیشه آلات آزمایشگاهی هستند. شیشه آلات آزمایشگاهی از متریال مختلفی می توانند ساخته شوند که متداول ترین آن ها به شرح زیر می باشد:

شیشه آلات آزمایشگاهی

شیشه بورو سیلیکات

این نوع شیشه ها جز متداول ترین نوع متریال اولیه شیشه آلات ازمایشگاهی هستند به گونه ای که در حالت نرمال، تمامی شیشه آلات آزمایشگاهی از این جنس شیشه هستند. ترکیبات اصلی شیشه بوروسیلیکات شامل سیلیس و تری اکسید بور است. از ویژگی های قابل توجه این شیشه ها،  ضریب انبساطی کم تا متوسط و رفتار ویسکوزیته دمای بالا و چگالی کم دارند.  البته از آن جایی که این شیشه توانایی تحمل دمای بالاتر از 900 درجه سانتی گراد را ندارد، در صورت نیاز به دمای بالاتر از مقدار، شیشه آلات بر حسب سفارش با استفاده از کوارتز ساخته می شوند.

کوارتز

شیشه کوارتز به دلیل داشتن خواص منحصر به فردی مانند هدایت الکتریکی کم، توانایی تحمل دمای بالا، مقاومت بالا در شوک افزایش دما، انبساط حرارتی کم می توانند برای ساخت شیشه آلات سفارشی به صورت گسترده استفاده شوند. شیشه های کوارتز از سیلیکای خالص می باشند. فرآیند تولید شیشه کوارتز شامل عمل ذوب شدن کوارتزی با ناخالصی استثنایی 0.02% و سپس خنک شدن و سفت شدن ماده ی ذوب شده می باشد. از کابردهای شیشه کوارتز می توان به انعطاف پذیری فوق العاده، نفوذپذیری مادون سرخ و uv، و عایق بودن می توان نام برد.

شیشه اکتینیک

شیشه های اکتینیک، شیشه هایی دارای رنگ قهوه ای تیره و یا کهربایی هستند که برای نگهداری مواد شیمیایی حساس به نور (موادی که در معرض نور دچار تغییرات شیمیایی می شوند)، استفاده فراوانی دارند.

ترکیبات شیشه‌های اکتینیک معمولاً شامل یک گروه از ترکیبات آلی و غیرآلی است که تحت تأثیر نور فرابنفش تغییر رنگ می‌دهند. این ترکیبات معمولاً در داخل ساختار شیشه‌ها قرار می‌گیرند و در حضور نور فرابنفش، رنگ آنها تغییر می‌کند.

از جمله ترکیبات استفاده شده در شیشه‌های اکتینیک می‌توان به فتالوسیانین‌ها و اسپیرو‌پیران‌ها اشاره کرد. این ترکیبات از گروه‌های عموماً آلی هستند که با تحریک نوری، ویژگی‌های خود را تغییر می‌دهند.

به طور کلی، ترکیباتی که در شیشه‌های اکتینیک استفاده می‌شوند، باید دارای خاصیت تغییر رنگ در پاسخ به نور فرابنفش باشند و همچنین به میزان مطلوبی در شیشه‌ها پایدار باشند تا این ویژگی به مدت طولانی حفظ شود.

شیشه سیلانیزه (سیلیکونیزه)

شیشه سیلانیزه یا سیلیکونیزه یک نوع شیشه‌ای است که با سیلانساسیون (silanization) یا پوشش دادن سطح آن با ترکیبات سیلان، سطح آن را هیدروفوبیک می‌کند. در واقع، فرایند سیلانساسیون به معنای پوشش دادن سطوح مختلف مانند شیشه، سیلیکا، مواد پلیمری و غیره با ترکیبات سیلان است.

این فرایند به طور گسترده در علوم آزمایشگاهی، به ویژه آنالیزهای شیمیایی و بیولوژیکی، استفاده می‌شود. پوشش دادن سطح شیشه با ترکیبات سیلان، باعث می‌شود که سطح شیشه آب را روانه نکند و از آن جلوگیری می‌کند. این ویژگی می‌تواند برای کاربردهایی مانند انجام آزمایش‌هایی که نیاز به آب‌گیری ندارند، بسیار مفید باشد.

به عنوان مثال، در آزمایشگاههای شیمی، شیشه سیلانیزه معمولاً برای آزمایش‌هایی که انجام آنها نیاز به محیط‌های آبی ندارند، استفاده می‌شود. این کاربرد می‌تواند کارآمدی و دقت آزمایش‌ها را افزایش دهد. این مدل شیشه ها به دلیل دارا بودن مواد آبگریز، مانع از چسبیدن مواد به یکدیگر می شوند. به همین دلیل از این نوع شیشه ها برای نگهداری نمونه هایی با چسبندگی زیاد و غلظت پایین استفاده می شود..

کاربرد شیشه آلات آزمایشگاهی

به طور کلی شیشه آلات آزمایشگاهی برای کاربردهایی از قبیل نگهداری مواد و مایعات، توزین، حرارت دادن، محلول سازی و یا تیتراسیون مورد استفاده قرار می گیرند.

شیشه آلاتی مانند بشر، ارلن، بالن و … که برای نگهداری، حرارت دادن و یا جابه جایی مواد و محلول های شیمیایی استفاده می شوند، به دلیل نداشتن حساسیت خاصی در این موارد، می توانند از دقت بالایی در تکنولوژی ساخت برخوردار نباشند؛ اما لازم است شیشه الات ازمایشگاهی مانند بالن ژوژه، استوانه مدرج (مزور)، بورت، پیپت و … که برای فرآیند تیتراسیون، محلول سازی و یا برداشتن حجم مشخصی از مایعات استفاده می شوند؛ با دقت بالاتری نسبت به سایر شیشه آلات ساخته شوند. به همین دلیل است که شیشه آلات را بر اساس کلاس بندی آن ها می توان طبقه بندی کرد.

 

 

شیشه آلات آزمایشگاهی

کلاس بندی شیشه آلات آزمایشگاهی

انجمن مواد و آزمون آمریکا (ASTM)، شیشه آلات آزمایشگاهی را از نظر دقت درجه بندی به سه دسته کلاس A  ، B و AS  تقسیم بندی می کنند.

شیشه آلات کلاس A​

این دسته از شیشه آلات دقت اندازه گیری بالا و میزان خطای پایین دارند و اغلب دارای تاییدیه از شرکت سازنده براساس استانداردهای معتبری مانند ASTM ، DIN ، ISO   هستند. شیشه آلات کلاس A اغلب برای ساخت ظروف آزمایشگاهی که برای اندازه گیری حجم دقیق کابرد دارند مانند بورت، بالن ژوزه و مزور استفاده می شوند. باید توجه داشت که شیشه های مورد استفاده روزمره برای اندازه گیری حجم نیاز به کالیبراسیون مجدد دارند.

شیشه آلات کلاس A
شیشه آلات کلاس A

    کلاس B

شیشه آلات کلاس B  نسبت به شیشه آلات کلاس A  دارای دقت اندازه گیری پایین تری هستند و کالیبراسیون آن ها باید در دوره های زمانی کوتاه مدت انجام شود. دقت این نوع شیشه ها نصف شیشه های کلاس A هست. ماده ی اصلی تشکیل دهنده ی شیشه آلات کلاس B، سودا لایم است.

کلاس AS

شیشه آلات آزمایشگاهی با کلاس AS  دقتی معادل کلاس A دارند با این تفاوت که زمان تحویل یا  Delivery Time  آن ها کمتر است. زمان تحویل حداقل زمانی است که مایع از ظرف خارج می شود و برحسب ثانیه می باشد. در این ویژگی، کشش سطحی بین مایع و شیشه نقش اصلی را ایفا می کنند. عدد زمان تخلیه بر خسب ثانیه بر روی شیشه آلات درج می شود. به همین دلیل است که شیشه آلات کلاس AS برای ساخت بورت ها و پیپت ها طراحی شده اند.

خرید شیشه آلات آزمایشگاهی

شیمیایی رازی پویای اصفهان می تواند در زمینه تامین و ساخت انواع شیشه آلات آزمایشگاهی بر اساس حوزه فعالیت شما و میزان حساسیت آن از معتبر ترین برند های جهانی مانند ESCO _ NORMAX _ SIMAX_TS و یا برندهای ایرانی معتبر ، همگام و همراه شما  باشد.

علاوه بر این، شیمیایی رازی پویای اصفهان به کمک پشتوانه دانش و فنون شیشه گری علمی چندین  ساله ی رازی، می تواند خدمات ساخت قطعات شیشه ای با متریال و ابعاد مورد نظر را به مشتریان خود ارائه دهد.

برای ارتباط با واحد فروش و پشتیبانی خرید شیشه آلات آزمایشگاهی میتوانید با شماره 03131110 داخلی 231 و یا شماره موبایل 0913229049 تماس حاصل فرمایید.

فرم تماس

شیمیای رازی